Jump to content

Please click here to read an announcement about EMS and the coronavirus.

  • Join the online East Midlands astronomy club today!

    Test

Sign in to follow this  
Alec

EQ5 MOUNT

Recommended Posts

Alec

Hi 

 

Please see attached photos. To explain I've checked the voltage from the pack 6 volts new battery. The red light comes on the controller, the buttons on the front I removed to look inside the box! You will see on the mount I've attached a DTI clock to the gear to see if I can see any movement. 1 vision on the DTI is 0.002mm I will see movement if its working. Looking on the internet the red light goes green. Lots of folks seem to be talking about voltage, but I've had my test meter on it.

 

So box lights up motors don't drive, I've also a space motor that I bench tested and this wont work either. Any ideas what to test anyone?

 

Cheers 

 

Alec

mod IMG_2206.jpg

mod IMG_2207.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Perkil8r

possibly the controller, I had that issue with my eq5 when I had one. Also I had issues with not enough power, volts were fine but not enough amps from the supply.

oh and the micky mouse board the sockets are on are rather fragile / prone to poor joints.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alec

Ok so fault finding task will start with the connections see if I get anything volt wise   

Share this post


Link to post
Share on other sites
andyboy1970

Weak point on those EQ5 motors is the circuit board that sticks out holding the socket for the supply cable.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alec

I've confirmed both motors are ok, hot wired a supply to each motor and they work so must be the dual axis motor drive box. It's coming apart !

 

Does anyone local have a dual axis drive box I could try to confirm the fault. Would drive over with the mount just try it

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alec

I don't really want to replace it as will be getting various items in the future to turn it into the full goto mount.

 

I'm more inclined to diagnose the fault and correct it short term but thx for the link.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alec

That's very kind of you thank you 

29 minutes ago, Ibbo said:

I will have a look and sede if I can find mine

 

shopping and food to do first though

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.